Dit is een omgeving voor discussies waar we elkaar met respect behandelen

Dit community forum zorgt ervoor dat we met elkaar in gesprek en discussie komen. Hierbij gaan we net zo met elkaar om zoals we dat in een normale omgeving ook zouden doen.

Dit zijn geen harde regels en afspraken. Dit zijn richtlijnen om ervoor te zorgen dat onze Hartekind community hier een veilige, fijne en prettige omgeving is en blijft.

Maak de discussies beter

Help ons en alle dovige deelnemers op dit forum door positieve bijdrages te leveren in de discussies. Veel mensen zijn op zoek naar antwoorden op vragen. Wie weet kan jij iemand helpen, waarmee dan ook. Als je niet zeker weet of je antwoord echt iets toevoegt, denk er nog even over na en kom er later weer op terug.

Om dit forum goed werkbaar te houden is het handig om eens goed de reeds bestaande Topics eens te bestuderen en/of door te lezen voordat je een nieuw onderwerp start wat al reeds bestaat. Als je verder reageert op een Topic wat past bij jouw vraag dan is de kans groter dat je reacties krijgt van mensen met dezelfde vraag.

Wees respectvol naar de mensen die Topics starten en/of reageren, ook als je het wellicht oneens met elkaar bent.

Blijf vriendelijk, ook als je het oneens bent

Je mag natuurlijk antwoorden dat je het ergens mee oneens bent. Bekritiseer echter de mening maar niet de persoon. Voorkom:

 • Schelden
 • Persoonlijke aanvallen
 • Ingaan op de toonzetting van een bijdrage in plaats van de inhoud
 • Ondoordacht reageren vanuit emotie

Door doordacht en inhoudelijk te reageren maken we een mooi forum!

Jouw deelname maakt het verschil!

De gesprekken die we hiermee voeren zetten de toon voor iedere nieuwe deelnemer en/of onderwerp. Help ons deze community te laten groeien door actief mee te doen in de onderwerpen en vragen die gesteld worden. Hiermee wordt dit forum de moeite waard alle betrokkenen en kan het een verschil maken voor hartekinderen, hun ouders en alle familie en vrienden.

Het forum voorziet in hulpmiddelen om de discussies beter te maken zodat de beste (en slechste) posts een markering kunne krijgen. Denk hierbij aan: bookmarks, likes, vlaggen, antwoorden, aanpassen, muren, enzovoort. Gebruik deze hulpmiddelen daar waar nodig om de discussies beter te krijgen, voor jezelf een anderen.

Zie je een probleem - markeer het

Op het forum hebben we moderators met speciale bevoegdheden om alles in goede banen te leiden. Jij kunt hierbij natuurlijk ook helpen! Met jou hulp zijn moderators onderdeel van de community en niet alleen politieagenten.

Zie je slecht gedrag op het forum, antwoord dan niet, dit moedigt slecht gedrag alleen maar aan, geeft negatieve energie en is zonde van iemands tijd. Markeer het bericht. Als het meerdere markeringen/flags komen dan wordt er vanzelf actie ondernomen, automatisch of door moderators.

Om de community in goede banen te leiden hebben de moderators de mogelijkheid om berichten en/of gebruikers te verwijderen. Moderators beoordelen nieuwe berichten niet vooraf. Moderators nemen geen verantwoordelijkheid voor de inhoud van berichten die door gebruikers van het forum worden geposte.

Wees netjes

Niets saboteert een discussie meer dan negatieve feedback:

 • Blijf netjes. Plaats niets dat iemand ervaart als beledigend.
 • Plaats geen berichten die obsceen of sexual getint zijn.
 • Respecteer iedereen. Val niemand lastig en publiceer geen privé gegevens
 • Respecteer het forum. Plaats geen spam of commerciële boodschappen.

Houd het overzichtelijk

Prober onderwerpen op de juiste plek te plaatsen. Dat maakt zoeken makkelijker. Dus:

 • Start geen onderwerpen in de verkeerde categorie.
 • Plaats een bericht niet in meerdere categorieën.
 • Plaats geen lege berichten.
 • Verander in een discussie niet het onderwerp.

In plaats van +1 of “Mee eens”, gebruik de “Like” button.

Plaats alleen eigen inhoud

Plaats geen materiaal dat van iemand anders is zonder toestemming. Plaats geen materiaal dat valt onder auteursrecht.