Waar moet ik zijn voor zn operatie

Hallo allemaal,
Ik ben op zoek naar advies over welk ziekenhuis ik moet kiezen. Achtergrondinfo: mijn zoon nu bijna 6 heeft sinds baby een banding om de longslagader ivm vsd’s in het hart. Wij zitten al sinds baby bij het Sophia maar nu ook ivm andere ziekte onder controle bij het umc (wkz) Utrecht. UMC wil graag de banding verwijderen en de vsd’ s dichten. Sophia zien we a.s. woensdag. Maar die zullen ook willen ingrijpen denk ik, aangezien het hart t nu wel erg zwaar krijgt. Wkz heeft aangegeven het al veel eerder te willen doen, maar het Sophia had een rustigere aanpak en wilde het aankijken. Het gaat prima met hem maar ik wil geen hartfalen natuurlijk dus opereren zal t sowieso wel worden. Iemand ervaring met open hart operatie in deze ziekenhuizen? Een goede chirurg die je kan aanbevelen of sowieso advies over welk ziekenhuis ik moet zijn?

Beste Karen,

Bedankt voor je bericht op ons Forum, helaas zie ik dat er nog geen reactie op is gekomen. Gezien de specifiek medisch vraag zijn wij vanuit Stichting Hartekind ook niet bevoegd advies te geven. Wij zijn geen medisch specialisten vandaar. Uiteraard geldt in Nederland een vrije keuze voor zorg. Je zou dus naar beide ziekenhuizen kunnen gaan voor een gesprek en op basis daarvan een keuze maken.

Verder zou je jullie vraag nog kunnen delen op Facebook. Onze ervaring leert dat veel harteouders hier actief zijn. Wellicht dat er dan alsnog een tip komt m.b.t. jullie vraag.

Voor nu wensen wij jullie veel kracht en liefde in deze onzekere tijd.

Lieve groet, Natalie Fokkens Westerman
Stichting Hartekind

Hi Natalie, bedankt voor je reply. Ik heb fb inmiddels gevonden en al heel wat ervaringen mogen lezen. Je zou ook ergens de statistieken van ziekenhuizen en artsen kunnen vinden toch? Weet jij toevallig waar? Groetjes Karen

Beste Karen,

Fijn dat het is gelukt! Wat betreft de statistieken, ik weet niet waar je deze zou kunnen vinden helaas. Ik heb ook even online gezocht en zie wel de ziekenhuischeck. Hiervoor verwijs ik graag naar: https://www.ziekenhuischeck.nl/.

Ik hoop dat je hier iets mee kunt!

Lieve groet, Natalie